ua en ru

"Укргідроенерго" прогнозує підписання кредитної угоди на 400 млн євро з ЄБРР та ЕІБ щодо реконструкції ГЕС в березні 2011 року

ВАТ "Укргідроенерго" прогнозує підписання кредитної угоди розміром 400 млн євро з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЕІБ) для реконструкції гідроелектростанцій (ГЕС), розташованих на р. Дніпро в березні 2011 р. Про це на прес-конференції заявив голова правління ВАТ "Укргідроенерго" Семен Поташник, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми фактично вийшли на третій, останній етап домовленостей... Я впевнений, що договір ми зможемо підписати в березні наступного року", - заявив С.Поташник. За його словами, за рахунок кредитних коштів планується провести заходи з реконструкції Канівської ГЕС, Дніпродзержинської ГЕС та Кременчуцької ГЕС. Крім того, В.Поташник уточнив, що всі тендерні процедури із закупівлі необхідного обладнання для реконструкції будуть контролювати кредитори, тобто ЄІБ та ЄБРР.
Нагадаємо, що кредитний договір повинен передбачати виділення по 200 млн євро від ЄБРР та ЄІБ. Раніше директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек прогнозував, що кредитна лінія для "Укргідроенерго" буде освоєна в 2011 р. "Ми чекаємо державних гарантій від України для того, щоб розпочати кредитування. Технічні документи вже готові, і я думаю, що з наступного року кошти будуть спрямовані", - зазначив А.Куусвек.