ua en ru

"Укргазвидобування" за 4 міс. 2010 р. збільшила виробництво скрапленого газу на 2% - до 74,4 тис. т.

Виробництво скрапленого газу (пропан-бутану) підприємствами ДК "Укргазвидобування" у квітні 2010 р. збільшилося у порівнянні з квітнем 2009 р. на 1,3 тис. т (7,5%), до 19 тис. т. Всього з початку року виробництво скрапленого газу склало 74,4 тис. т, що на 1,4 тис. т (2%) більше ніж у січні-квітні 2009 р., повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".

ДК "Укргазвидобування" є найбільшим виробником скрапленого газу в Україні. На долю компанії припадає близько 30% вітчизняного ринку пропан-бутану. За підсумками 2009 р. підприємствами ДК "Укргазвидобування" було вироблено 234,3 тис. т скрапленого газу.

До складу ДК "Укргазвидобування" входить 5 переробних підприємств, на яких ведеться виробництво скрапленого газу. Шебелинський ГПЗ здійснює виробництво автомобільних бензинів марок А-76, А-92, А-95, А-98, дизельного пального, скрапленого газу, уайт-спіріту, мазуту, бітуму та інших нафтопродуктів. Юліївська установка комплексної підготовки газу та Тимофіївська установка поглибленого вилучення вуглеводнів виробляють скрапленій газ, технологічний цех стабілізації конденсату Базилівщина - скраплений газ та стабільний газовий конденсат (для подальшої переробки), Яблунівське відділення з переробки газу - скраплений газ та сухий відбензинений газ.