ua en ru

"Укргазвидобування" ввела в експлуатацію детандер-генераторну установку у Полтавській обл

ДК "Укргазвидобування" завершила модернізацію та ввела в експлуатацію детандер-генераторну установку на головних спорудах (ГС) Солоха у Полтавській області, повідомляє прес-служба компанії. Генератор потужністю 2,5 МВт забезпечить виробництво близько 9 млн кВт.год електроенергії щорічно, яка буде використовуватися для власних потреб дочірньої компанії.

17 червня 2010 р. у зв'язку з введенням додаткової потужності генеруючого обладнання ДК "Укргазвидобування", Національна комісія з регулювання електроенергетики (НКРЕ) збільшила загальну встановлену потужність енергетичних об'єктів ДК "Укргазвидобування" на 2,5 МВт, до 17,3 МВт. Облаштування детандерної енергетичної установки на ГС Солоха розпочалося в 2006 р. Вартість проекту склала 21 млн грн.

За словами директора ДК "Укргазвидобування" Юрія Борисова, впровадження установки дозволить компанії щорічно заощаджувати майже 5 млн грн на придбанні електроенергії у обласної енергорозподільчої компанії.

Виробництво електроенергії ДК "Укргазвидобування" здійснюється електростанціями "Локачі" (Волинська обл.) потужністю 8,8 МВт та "Шебелинка" потужністю 6 МВт (Харківська обл.), а також на детандер-генераторній установці на Солохівському ГКР (Полтавська обл.) потужністю 2,5 МВт. У 2009 р. ДК "Укргазвидобування" вироблено близько 100 млн кВт.год.