ua en ru

"Укргазвидобування" планує до 2016 р. розмістити свої акції на IPO

Публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування" планує до 2016 р. розмістити свої акції на IPO.

Публічне акціонерне товариство "Укргазвидобування" планує до 2016 р. розмістити свої акції на IPO. Про це повідомив заступник голови правління компанії Вадим Шленчак, передає прес-служба "Укргазвидобування".

"На будівництво, розвідку і модернізацію потужностей підприємств "Укргазвидобування" слід залучити близько 15 млрд грн. Механізм залучення тільки один - публічне розміщення акцій і вихід на міжнародні ринки капіталу", - підкреслив Шленчак .

Заступник голови також зазначив, що вихід компанії на IPO є "одним з пріоритетних завдань компанії в рамках середньострокового плану розвитку та реанімації на 2014-2016 рр.".

Нагадаємо, ПАТ "Укргазвидобування" - основна компанія з видобутку природного газу та газового конденсату в Україні. У 2013 р. підприємствами компанії видобуто 15 млрд куб. м газу, що складає 75% видобутку в Україні. У складі компанії - два газодобувних управління, підприємство з буріння свердловин, управління з переробки газу та газового конденсату. Кредитний портфель ПАТ "Укргазвидобування" станом на 2 квітня становить близько 3 млрд грн.