ua en ru

"Укргазвидобування" відкрило в Полтавській області газоконденсатне родовище ємністю 700 млн куб. м газу

ПАТ "Укргазвидобування" відкрило в Полтавській області газоконденсатне родовище ємністю 700 млн куб. м газу. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"За результатами пошукових робіт ПАТ "Укргазвидобування" в 20-ти км на північний захід від Полтави (Решетилівський р-н, Полтавська обл.) відкрито Пасічне газоконденсатне родовище", - йдеться в повідомленні.

В 2000-2005 рр. тут проводилися сейсморозвідувальні роботи. В 2012 р. була пробурена пошукова свердловина 28-Відрадненська глибиною 4 тис. м, при випробуванні свердловини отримано приплив газу дебітом 130 тис. куб. м на добу. Результати випробування пробуреної свердловини вказують на перспективи проведення подальшого пошукового буріння на Пасічній площі, в 2013-2014 рр. планується подальша розвідка родовища.

Родовище розташоване поряд з Горобцівським та Відрадненським родовищами, де вже ведеться видобуток газу.

ПАТ "Укргазвидобування" є найбільшою газодобувною компанією України, видобуваючи близько 15 млрд куб. м газу щорічно. Компанія також виробляє нафтопродукти на своєму структурному підрозділі - Шебелинському газопереробному заводі (Харківська область).

Читайте також: "Укргазвидобування" у 2013 р. планує видобуток газу в межах 15,66 млрд куб. м