ua en ru

"Український вибір" упевнений, що угода про асоціацію з Євросоюзом не буде підписана

Активісти громадського руху "Український вибір" впевнені, що УА з ЄС не буде підписана. Про це повідомляє прес-служба громадського руху "Український вибір".

Активісти громадського руху "Український вибір" сьогодні, 12 листопада, біля представництва Європейського союзу в Україні протестували проти підписання угоди про асоціацію (УА). До акції приєдналися партнери руху - громадські організації "Народний собор" і "Союз громадян України".

"Ми вже не раз пікетували Представництво Європейського Союзу в Україні, посольства європейських країн, МЗС України, вимагаючи прислухатися до думки українських громадян щодо асоціації з ЄС. На сьогоднішній день навіть представники провладних партій визнали, що Європейський союз тисне на наш уряд і вимагає негайного підписання Угоди. Я впевнений, що у влади вистачить розуму не підписувати УА", - заявив активіст "Українського вибору" Сергій Перехід.

Керівник громадської організації "Народний Собор" Ігор Друзь підкреслив, що завдяки активній позиції "Українського вибору" і партнерів руху вдалося змінити ставлення суспільства до європейської інтеграції.

"Ми ще не можемо сказати, що перемогли, але нам вдалося завдали серйозної поразки лобістам євроінтеграції. А щоб закріпити цю невелику перемогу, "Народний собор" планує 28 листопада, в День Архистратига Михаїла, провести великий хресний хід, а також акцію протесту. Ми продовжимо відстоювати своє законне право жити вільним життям без колоніальної асоціацію з Євросоюзом", - заявив Ігор Друзь.

Булавчик сергій, активіст руху "Український вибір", зазначив, що після проведення просвітницької роботи в суспільстві громадяни почали розуміти ризики, пов'язані із наслідки підписання УА.

"Наш обов'язок - називати речі своїми іменами і розповідати людям про те, що насправді стоїть за красивими європейськими гаслами про красиве життя".