ua en ru

"Український вибір" пов'язує демонтаж наметів зі своєю громадською діяльністю

Громадський рух "Український вибір" пов'язує демонтаж наметів зі своєю громадською діяльністю. Про це повідомляють у прес-службі громадського руху "Український вибір".

"Просвітницька діяльність громадського руху "Український вибір" постійно викликає невдоволення місцевої влади, спроби зриву заходів громадського руху, неофіційні, але наполегливі "поради" губернаторів місцевим підприємцям не з'являтися на конференціях і круглих столах "Українського вибору" - все це методи боротьби з єдиною в Україні суспільною силою, яка виступила проти нав'язуваної суспільству політики євроінтеграції", - заявили в прес-службі.

"Влада, усвідомлюючи свою безкарність, не соромиться вдаватися до послуг кишенькових судів. Так, представники місцевої влади в Харкові через суд зажадали демонтувати агітаційний намет "Українського вибору". Намет, встановлена на вулиці уздовж маршруту руху пішоходів, на думку харківських чиновників, не тільки може призвести до транспортного колапсу, але і представляє підвищену пожежну небезпеку. Хоча в наметі немає ні джерел вогню, ні підключення до електромережі. І випадок у Харкові - не одиничний", - говориться в повідомленні.

За інформацією прес-служби громадського руху "Український вибір", раніше у Сумах невідомі зламали намет "Українського вибору", а у Чернівцях знищили вивіску на громадській приймальні руху.

"Програючи інтелектуальну дискусію про геополітичному виборі, представники влади використовують силові методи боротьби. Більше року наш рух доводило, що підписання угоди про асоціацію з ЄС економічно невигідно для України. Крім того, воно суперечить Конституції. Та скасування підписання цього кабального договору є лише першим пунктом у переліку стратегічних завдань нашого руху. Серед них - боротьба з корупцією та запровадження відповідальності чиновників за прийняті рішення", - повідомляє прес-служба.

""Український вибір" добре розуміє, чому декларовані нами принципи викликають страх у влади. Ми й далі будемо вести просвітницьку роботу, об'єднувати однодумців і добиватися поставлених цілей. Кишенькові суди не захистять чиновників від єдиного джерела влади - народу", - підсумували в прес-службі громадського руху "Український вибір".