ua en ru

"Український вибір" оголосив збір підписів за вступ України в Митний союз

Громадський рух "Український вибір" оголосив збір підписів за вступ України в Митний союз. Про це повідомляється на сайті руху.

"Громадський рух "Український вибір" продовжує збирати прихильників руху, продовжуючи відстоювати економічні інтереси країни. В 13 регіонах країни вже проведені збори, учасники яких обговорили подальші дії руху щодо приєднання України до Митного союзу", - йдеться в повідомлення.

На початку акцій представники ініціативних груп зачитали присутнім звернення лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука.

"Дорогі друзі, однодумці, соратники! Українському народу вдалося відстояти державний суверенітет і економічну незалежність країни. Громадський рух "Український вибір" не тільки забезпечило комунікаційний майданчик для ведення дискусії, але і став тією реальною суспільно-політичною силою, яка аргументовано, на високому експертному рівні довела, що норми угоди про асоціацію з ЄС йдуть врозріз з національними інтересами, а тому воно не може і не повинна бути підписана", - заявив лідер "Українського вибору".

У своєму зверненні Медведчук також відзначив, що зараз перед рухом стоїть стратегічне завдання - створити таку модель взаємодії державних інститутів влади і громадськості, при якій чиновники не зможуть ігнорувати інтереси та думку народу. "Але зробити це ми зможемо тільки за однієї умови - втіливши в життя принципи реального народовладдя", - підкреслив лідер руху.

28 листопада в Ужгороді віце-президент казахсько-української асоціації підприємців Мирослав Опачко обґрунтував переваги вступу України в Митний союз. На його думку, вітчизняний виробник виграє від безмитного продажу товарів на території митного економічного простору.

У той же день в Дніпропетровській області на збори прийшли понад 80 людей, щоб дізнатися позицію Віктора Медведчука щодо тривалої невизначеності з Євросоюзом, а також позицію руху щодо вступу в Митний союз.

Голова координаційної ради руху "Український вибір" у Дніпропетровській області Сергій Шапран звернув увагу на висновки економістів, які стверджують, що євроінтеграція знищить національну економіку.

У Луцьку керівник обласної ініціативної групи "Українського вибору" Владислав Денега у своєму виступі висловився про необхідність активізувати діяльність руху в питанні приєднання України до Митного союзу.

У Запоріжжі голова правління громадської організації "Центр соціальних ініціатив "УкрТерра" Ігор Резніков зазначив, що необхідно домагатися притягнення до відповідальності, аж до кримінальної, можновладців за згубні для країни рішення. "Ми не повинні допустити, щоб нашою країною управляли "єврокомісари", -підкреслив він.

Керівник ініціативної групи "Українського вибору" в Запорізькій області Дмитро Корольов закликав присутніх активніше включатися в роботу. "Соціологічні дослідження свідчать, що більшість громадян нашої країни - за вступ у Митний союз. Київським міжнародним інститутом соціології нещодавно було проведено опитування, що показав, що за вступ до Митного союзу виступають 40,8% українців, проти - 33,1%", - додав він.

Загальним голосуванням присутні прийняли рішення звернутися до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради з вимогою "захистити вибір більшості громадян країни, виконати їхню волю і вступити в Митний союз". На підтримку цієї вимоги учасники зібрання заявили, що рух "Український вибір" оголошує збір підписів за вступ України в Митний союз.