ua en ru

"Українська національна лотерея" розкрила імена кінцевих бенефіціарів

Європейські інвестори "Української національної лотереї" (УНЛ) стурбовані чутками про те, що компанія потрапила в список санкцій проти російських компаній. Про це заявили бенефіціари УНЛ Пітер Шетті (Швейцарія), Вулф Кламмерт (Австрія) і Франц Ренгхофер (Австрія).

"Я здивований чутками про проросійське походження нашої компанії, бо "Українська Національна Лотерея" ніколи не мала відношення до російського бізнесу. Засновники УНЛ - громадяни Євросоюзу. Ми відкриті до необхідної співпраці зі всіма державними органами та установами. Готові нести відповідальність за діяльність компанії відповідно до існуючого законодавства та гарантуємо вищесказане своєю діловою репутацією", - пояснює швейцарець доктор Пітер Шетті (Dr. Peter Schetty), один з засновників УНЛ з 1997 року.

"Протягом 17 років ми створювали УНЛ за світовими стандартами. Технічним партнером компанії є американська корпорація Джі-Тек (GTECH), лідер світового лотерейного ринку. Система супутникових комунікацій GTECH, якою володіє УНЛ, подібна до обладнання, яке використовує, наприклад, лотерейний гігант Camelot (Велика Британія), лотереї Veikkaus (Фінляндія), Westdeutsche Lotterie (Німеччина) та більшість лотерейних операторів США та Європи. За час роботи засновниками було інвестовано понад 67 мільйонів доларів США в обладнання та розвиток компанії", - пояснює пан Вулф Кламмерт (Mr. Wolf Klammerth), засновник з Австрії.

"Українська Національна Лотерея" (УНЛ) - один з найбільших операторів лотерей України, входить до складу "Всесвітньої лотерейної асоціації", а також "Європейської Асоціації державних і тото лотерей". Компанія заснована у 1997 році. 100% акцій УНЛ належить західним інвесторам. Компанія володіє лотереями: "Кено", "Супер Лото", "Лото Трійка", "Лото Максима" та ін.
Основним конкурентом УНЛ є лотерейний оператор "Молодь Спорт Лото" (МСЛ), що належить російській "Альфа-Групп". А також лотерея "Патріот" - власність російського мільярдера Олега Бойка.

Нагадаємо, що 28 серпня 2014 року голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав закон №4453а "Про санкції" та передав його на підпис президентові України Петру Порошенку. Мета цього закону - захистити економічну самостійність України. Пропозиції щодо застосування санкцій можуть надавати президент, Кабінет міністрів, Національний банк та Служба безпеки України, рішення щодо застосування або припинення санкцій приймає Рада національної безпеки та оборони України. Представники влади говорили про 65 компаній і 176 фізичних осіб (що підозрюються у фінансуванні та підтримці тероризму і сепаратизму), проти яких можна застосувати цей закон. У переліку санкцій є анулювання або зупинка ліцензій. Чи внесено "Українську Національну Лотерею" до санкційного списку - наразі невідомо.

"Українська національна лотерея" розкрила імена кінцевих бенефіціарів

"Українська національна лотерея" розкрила імена кінцевих бенефіціарів