ua en ru

"Українська біржа" закрилася зниженням індексу

"Українська біржа " закрилася зниженням індексу - на 0,86 % до 846,97 пунктів. Обсяг торгів склав 23,2 млн грн, з них на фондовому ринку - 15,6 млн грн.

"У п'ятницю на фондових ринках взяли гору помірно- позитивні настрої, інвестори очікують завершення урядової кризи в США. Американські індекси на відкритті підростають в межах 0,3-0,5 %", - зазначила експерт ІК "Альтана Капітал" Яна Лаврик.

"У переговорах конгресменів від республіканської партії і Адміністрацією Президента намітилися позитивні зрушення. Сьогодні стало відомо, що ряд республіканців готове відмовитися від ідеї повного заморожування фінансування програми medicare. Крім того, чиновники підняли питання про підвищення планки держборгу , яка буде досягнута вже 17 жовтня. У своєму виступі лідер республіканців Джон Байєр заявив про готовність піти на компроміс з демократами , щоб уникнути дефолту США. Інвестори не сумніваються в тому , що в кінцевому підсумку опоненти дійдуть консенсусу і ніякого дефолту не буде , однак відбудеться це в кращих традиціях штатів - в самий останній момент. До повного вирішення проблеми на ринках збережеться нервозність і висока волатильність", - підсумувала Лаврик.