ua en ru

"Удар" запропонував "Батьківщині" до кінця тижня узгодити єдиних кандидатів, - Кличко

Політична партія "Удар" запропонувала ВО "Батьківщина" до кінця цього тижня узгодити єдиних кандидатів від опозиції. Про це заявив лідер партії "Удар" Віталій Кличко на зустрічі з Президентом Польщі Броніславом Коморовським під час свого візиту до Варшави, передає прес-служба партії "Удар".

"...запропонували колегам по демократичному табору до кінця цього тижня узгодити округи, де ми можемо підтримати єдиного кандидата від опозиції. Партія "Удар" готова зняти своїх кандидатів там, де вища підтримка у висуванців від "Батьківщини" або у опозиційно налаштованих самовисуванців, і розраховує на те, що колеги по опозиції вчинять так само на округах, де вищу підтримку мають кандидати від партії "Удар". Треба зробити все, щоб в жодному окрузі не перемогли провладні кандидати", - заявив Кличко.

Читайте також: Передвиборна соціологія: "Удар" випередив Об'єднану опозицію

Крім того, Кличко зазначив, що сьогодні виборчий процес далекий від ідеального, є чимало факторів, які не дозволяють говорити про його прозорість. Зокрема, проблема з формуванням комісій і неучасть в них представників потужних опозиційних партій створює підстави для зловживань під час підрахунку голосів.

"Партія "Удар" разом з іншими партнерами по опозиції робитиме все, щоб захистити результат цих виборів і не дати можливості партії влади перемогти нечесним шляхом", - запевнив Кличко.

На його думку, якщо під час парламентських виборів владою буде задіяно адмінресурс і фальсифікації, це стане серйозною проблемою для інтеграції України до ЄС.

В свою чергу Броніслав Коморовський підтвердив, що серйозні звинувачення у порушенні виборчих прав і фальсифікаціях на парламентських виборах в Україні можуть означати кінець прагненням України до підписання угоди про асоціацію з ЄС. І зазначив, що такою є позиція європейського співтовариства, яке уважно слідкує за перебігом виборчої кампанії в Україні, підкреслюючи, що мова йде не лише про день голосування.

Те, як проходитимуть вибори і якою буде оцінка міжнародних спостерігачів і демократичних інституцій, має надзвичайне значення у визнанні результатів виборів і їх легітимності, вважають у Польщі.

Зокрема, партія "Громадянська платформа", представниками якої є діючий Президент та прем'єр Польщі, запропонувала партії "Удар" міжпартійну співпрацю. Політичні сили розпочали переговори про активізацію двостороннього партнерства. Президент Польщі Броніслав Коморовський назвав партію "Удар" надійним і відповідальним партнером "Громадянськоі платформи".

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.