ua en ru

"Удар" пропонує створити демократичну коаліцію після виборів, - Кличко

Партія "Удар" пропонує сформувати коаліцію демократичних сил у парламенті нового скликання одразу після виборів до ВР. Це відповідає європейській традиції, коли демократичні партії, які пройшли до парламенту, об'єднують свої зусилля та виробляють спільну стратегію дій. Про це лідер партії Віталій Кличко заявив 17 жовтня у Харкові, повідомляє прес-служба "Удару".

"Наша позиція прозора, відкрита і чесна - без ультиматумів, попередніх вимог і кулуарних домовленостей", - зазначив Кличко.

"Ми поважаємо пропозицію наших партнерів по опозиції , але вважаємо, що перемога на виборах і захист результатів голосування, а не підписання чергових заяв, декларацій та угод - ось головне завдання опозиції в ці дні. Партія "Удар" сьогодні основна альтернативна сила партії влади, яка здатна сформувати коаліцію демократичних сил у новообраному парламенті заради змін в Україні і відсторонення Партії регіонів від влади", - йдеться в заяві партії "Удар".

Читайте також: "Удар" в новій Раді не буде створювати коаліцію з ПР, - Кличко

Нагадаємо, завтра, 19 жовтня Об'єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" підпишуть угоду про створення коаліції в парламенті VII скликання. Лідери партій Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок запрошували "Удар" приєднатися до ініціативи, але в Партії Кличка не поспішають з цим рішенням.

Вибори народних депутатів відбудуться 28 жовтня 2012 р., а 17 грудня парламент збереться на своє перше засідання.