ua en ru

"Удар" ініціює позачергову сесію Верховної Ради через сутичку силовиків та жінок-депутаток у Харкові

Партія "Удар" вимагає терміново скликати позачергову сесію Верховної Ради і розпочинає збір підписів за це. Про це йдеться у повідомленні прес-служба партії.

Парламент повинен невідкладно розглянути ситуацію з дотриманням прав політичних ув'язнених, зокрема Юлії Тимошенко і Юрія Луценка та дати оцінку діям правоохоронних органів щодо депутатів від опозиції. "За те, що відбулося в Харківській клінічній лікарні "Укрзалізниці", коли жінок-депутатів силою видворили з приміщення, за те, що в громадські приймальні опозиційних депутатів вриваються бійці спецпідрозділів мають відповісти керівники правоохоронних органів країни", - йдеться в заяві партії "Удар".

На позачерговій сесії "Удар" вимагає звіту генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та голови СБУ Олександра Якименка щодо резонансних подій останніх днів, і ставитиме питання про їх політичну відповідальність.

"Якщо нехтування правами громадян і свавілля чинної влади триватиме, ми, як і обіцяли, вимагатимемо проведення дострокових парламентських і президентських виборів вже цього року", - підкреслив лідер "Удару" Віталій Кличко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що депутатів Верховної Ради від "Батьківщини" Кужель, Слюз та Денисову із застосуванням сили витіснили з приміщення Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, де вони підтримували акцію протесту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Згідно заяві Державної пенітенціарної служби (ДПтС) України, такі дії було здійснено за рішенням суду.