ua en ru

"Удар" буде підтримувати кандидатів від "Батьківщини" і "Свободи" на перевиборах у проблемних округах

Партія "Удар" підтримує кандидатів від "Батьківщини" і "Свободи" по п'яти проблемним округах і зробить все необхідне для перемоги Аркадія Карнацкого, Миколи Булатецкого, Юрія Левченка, Леоніда Доценко і Віктора Романюка. Про це РБК-Україна заявив народний депутат від парламентської фракції "Удар" Павло Розенко.

"Немає ніяких сенсацій. Ще на парламентських виборах переможці по так званих проблемних округах були визначені, але фальсифікації не дозволили їм стати нашими колегами. Віталій Кличко, відразу після виборів, заявив, про те що "Удар" визнає їх переможцями і на перевиборах не висуватиме своїх кандидатів, а підтримає тих, хто вже довів людям, що саме їх обрали. Ніхто не ставить сьогодні під сумнів заяву Кличка. Тож, ці п'ять кандидатів будуть знову висунуті і ми докладемо всі зусилля зі свого боку аби вони знову перемогли", - заявив Розенко .

Павло Розенко підтвердив, що з початком роботи нової сесії парламенту "Удар" спільно з "Батьківщиною" і "Свободою" буде ставити питання про те, щоб ВР ухвалила рішення щодо проведення таких виборів. За його словами, немає ніяких причин затягувати прийняття цього питання: "На початку лютого, коли розпочнеться друга сесія, питання щодо перевиборів потрібно приймати якомога швидше". Він не виключив, що перевибори будуть в кінці весни.

Зазначимо, як повідомлялося раніше кандидат від опозиції Булатецький не збирається брати участь у повторних виборах у 194 окрузі.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні пройшли восени 2012 р. Однак, у Верховну Раду пройшли 445 народних депутатів. У п'яти округах визначити переможця ЦВК не вдалося. Там повинні призначити перевибори.

Читайте також: Рішення про повторні вибори на проблемних округах буде прийнято після висновку Конституційного суду.