ua en ru

"Турбоатом" завершив пуско-налагоджувальні роботи на ГЕС у В'єтнамі

На ГЕС Тхак Ба (В'єтнам) в квітні 2011 р. завершилися пусконалагоджувальні роботи останнього третього гідроагрегату. Після успішно проведених 72-годинних випробувань під навантаженням агрегат був переданий в дослідно-промислову гарантійну експлуатацію, повідомляє прес-служба "Турбоатому"
Згідно з контрактом, укладеним у 2009 р. на гідроагрегаті № 3 ГЕС Тхак Ба ВАТ "Турбоатом" здійснило розширений капітальний ремонт поворотно-лопатевої гідротурбіни типу Kaplan одиничною потужністю 37 МВт і діаметром робочого колеса 4,5 м. Після реконструкції потужність гідроагрегату зросла до 41 МВт .Раніше, у 2006-2008 рр., Підприємство брало участь у проведенні капітальних ремонтів на першому і другому гідроагрегаті ГЕС Тхак Ба.
Відзначимо, поставка гідротурбінного обладнання на ГЕС Тхак Ба була виконана в 1965 р.
ВАТ "Турбоатом" - наукова організація з енергетичного машинобудування.Підприємство спеціалізується на випуску парових турбін для: теплових електростанцій (ТЕС); атомних електростанцій (АЕС) і теплоелектроцентралей (ТЕЦ); гідравлічних турбін для гідроелектростанцій (ГЕС) і гідроакумулюючих електростанцій (ГАЕС); газових турбін і парогазових установок (ПГУ) для ТЕС, іншого енергетичного устаткування.