ua en ru

"Центренерго" розглядає можливість закупівлі вугілля у американської компанії

Публічне акціонерне товариство "Центренерго" сьогодні провело зустріч з представниками компанії. Recursion Ventures (США) щодо можливості закупівлі вугілля.

Публічне акціонерне товариство "Центренерго" сьогодні провело зустріч з представниками компанії Recursion Ventures (США) щодо можливості закупівлі вугілля. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Під час зустрічі були проведені попередні переговори про можливість поставки американського енергетичного вугілля необхідних марок на електростанції суспільства", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, головне увагу на зустрічі було приділено базовим технічним характеристикам вугільної продукції, прогнозними обсягами, умов і термінів постачання і цінових пропозицій американської компанії.

Нагадаємо, раніше глава Міненерго України Юрій Продан повідомив, що Україні доведеться купувати вугілля або в Росії, або у самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", так як ПАР відмовилася від постачань.

"Центренерго" в листопаді-грудні 2014 р. закупить 0,5 млн тонн російського вугілля по 80 дол./т.

Зазначимо, раніше Кабінет міністрів України виставив на продаж пакети акцій ПАТ "Центренерго", ПАТ "Одеська ТЕЦ" та ПАТ "Херсонська ТЕЦ".