ua en ru

"Трійка Діалог": Daimler невдовзі може придбати 10-27% акцій ВАТ "Камаз"

"Трійка Діалог" планує протягом декількох місяців ініціювати переговори з німецьким автоконцерном Daimler про продаж йому акцій ВАТ "Камаз", повідомив журналістам управляючий директор "Трійки Діалог" Сергій Скворцов. За його словами, мова йде про пакет від 10% до 27%, передає РБК.
Таким чином, інвесткомпанія продовжує курс на позбавлення від активів у російській автопромисловості. Раніше "Трійка" відмовилася від участі в допемісії "Автоваз": у найближчі роки її частка в тольяттинскому автогіганті поступово зменшиться з 25% до 17,5%.
Daimler і інші акціонери "Камаза" з самого початку партнерства заявляли, що німецький автоконцерн буде прагнути збільшувати свій пакет в "Камаз". У червні 2010 р. менеджери "Трійки Діалог" розповідали, що німецький концерн буде нарощувати свою частку за рахунок пакета "Трійки Діалог" у два етапи - в 2011-2012 рр. і в 2013-2014 рр.
Зараз Daimler належить 11% акцій "Камаза", "Трійці Діалог" належить близько 27%.
У єдиний комплекс ВАТ "Камаз" входять 13 великих спеціалізованих підрозділів з розробки, виробництва, складання автомобільної техніки і автокомпонентів, а також збуту готової продукції. Всього в групі компаній "Камаз" 110 підприємств, включаючи спільні підприємства в країнах СНД і зарубіжні складальні виробництва.
Daimler AG - німецький автомобільний концерн, володіє брендами Maybach, Mercedes-Benz, Smart, Freightliner, Sterling, Western Star і Setra. Найбільші акціонери - Aabar Investments (9,1%) і уряд Кувейту (6,9%).