ua en ru

"Транснафтопродукт" оскаржив рішення про визнання права власності України на 1433 км нафтопроводів

Дочірнє підприємство (ДП) "ПрикарпатЗахідтранс" (входить у структуру ВАТ "АК "Транснафтопродукт", ТНП) направило до Рівненського апеляційного господарського суду України апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Рівненської області про визнання права власності України на частину нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний -Армавір-Трудова, що проходять по території України, загальною протяжністю 1433 км. Про це йдеться в повідомленні російської компанії, передає РБК.
У березні 2011 р. Господарський суд Рівненської області України виніс рішення про визнання права власності України в особі Фонду державного майна України на частину нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова, що проходять по території України. Довжина трубопроводів становить 1 тис. 433 км. Рішення суду також стосується витребування вказаного майна з володіння ДП "ПрикарпатЗахідтранс".
У компанії нагадують, що провадження у даній справі було порушено у 2005 р. на підставі позовної заяви генерального прокурора України та призупинено за заявою Фонду державного майна України. Процес був відновлений 15 лютого 2011 р.
У ТНП вважають, що в 1993 р. Україна визнала право власності Російської Федерації та її юридичних осіб на зазначений нафтопродуктопровід. У компанії також повідомили, що в суді були відхилені всі клопотання російської сторони, а також відмовлено у залученні до процесу Федерального агентства з управління державним майном РФ (Росмайно), незважаючи на те, що з українського боку Фонд державного майна України був залучений до участі в процесі.