ua en ru

"Трансаеро" і "Аерофлот", а також польська LOT не будуть відмовлятися від закупівель Boeing Dreamliner

Незважаючи на заборону експлуатації літаків Boeing 787, польська авіакомпанія LOT після перевірки технічного стану суден відновила польоти на одному зі своїх Dreamliner. Також російські авіакомпанії не планують відмовлятися від придбання цих лайнерів, пише РБК Daily.

"У зв'язку з тимчасовою зупинкою експлуатації літаків Dreamliner, а також додатковими витратами, що виникли з вини виробника, будемо звертатися з претензією до виробника", - заявив глава LOT Томаш Бальцежак. LOT першою серед європейських компаній отримала два Dreamliner.

Російські авіакомпанії "Трансаеро" і "Аерофлот" не планують відмовлятися від закупівлі Boeing 787. "Ми уважно стежимо за ситуацією і розраховуємо на те, що до 2014 р. всі недоліки літака, якщо вони будуть знайдені, будуть усунені", - зазначає офіційний представник авіакомпанії "Трансаеро", яка замовила чотири судна.

"Аерофлот" повинен отримати перші лайнери в 2016 р. (всього замовлено 22 літаки). "Від контракту не збираємося відмовлятися", - стверджує офіційний представник перевізника. У московському представництві компанії Boeing цю інформацію підтвердили і додали, що впевнені в безпеці лайнера і роблять "все можливе, щоб переконати в цьому наших замовників".

"Літак новий приживається не так швидко і легко, перші три-чотири роки Boeing буде переробляти деякі елементи", - відзначає голова правління Avia Solutions Group (компанія має сертифікат на обслуговування суден Boeing GoldCare) Гядімінас Жемяліс. Він нагадує, що поставка літака затрималася на 6 років, що дозволяло розраховувати на усунення всіх можливих недоробок. Жемяліс сподівається, що літак не буде знято з виробництва, як Concord.

Всього в світі призупинена експлуатація всіх 49 літаків Dreamliner.

Читайте також: Близькосхідна Qatar Airways призупинила польоти Boeing 787 Dreamliner