ua en ru

"Свобода" пропонує встановити максимальний розмір пенсії на рівні п'яти мінімальних

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 1247, ініційований народними депутатами від парламентської фракції "Свобода", яким пропонується скасувати пенсійну реформу в Україні та встановити максимальний розмір пенсії на рівні 5 мінімальних. Текст проекту закону "Про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України" опублікований на офіційному сайті ВР.

Так, згідно з текстом законопроекту пропонується визнати таким, що втратив силу закон України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Крім того, "Свобода" пропонує встановити максимальний розмір пенсії, з урахуванням всіх надбавок і підвищень, на рівні п'яти мінімальних пенсій.

Пропонується визначити, що особи, яким пенсія призначена до набрання чинності даного закону і розмір якої перевищує 5 мінімальних розмірів пенсії, платять обов'язковий внесок до Пенсійного фонду України в сумі, яка складає різницю між розміром пенсії, яка їм призначена, і п'яти мінімальними розмірами пенсій.

Відзначимо, розмір мінімальної пенсії в Україні з 1 січня 2013 р. становить 894 грн.

Читайте також: "Свобода" зареєструвала законопроект про повернення в Україну коштів з офшорних зон.