ua en ru

"Свобода" пропонує децентралізувати бюджетний процес, - Кошулинський

ВО "Свобода" пропонує децентралізувати бюджетний процес. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський.

"До речі, я працюю над механізмом змін до Бюджетного кодексу, направлених на фінансову самостійність місцевих органів влади. Тому через місцеві органи влади повинен проходити бюджет-2013. Але він не проходив - і це є однією з підстав визнати незаконним його ухвалення, не кажучи про порушення Конституції. Ми побачимо, яка буде реакція на зміни до Бюджетного кодексу", - заявив Кошулинський.

Він також відзначив: "Як правило, більшість мерів - від Партії регіонів, і вони розуміють, що без взаємин з владою діяти досить складно. В той же час, вони розуміють, що практично повністю залежать від центральної влади. Дуже цікава їх позиція, тому що вони повинні були підтримати децентралізацію бюджетного процесу, адже це дає їм незалежно від Казначейства мати рахунки в державному банку і через них проводити розрахунки. Нагадаю, що до 1997 р. діяла система не казначейського, а банківського обслуговування, коли місцеві органи влади відкривали рахунки в банках. З 1997 р. ми перейшли на казначейську систему".

Читайте також: "Свобода" пропонує проводити реєстрацію підприємців через державний банк, - Кошулинський