ua en ru

"Свобода" підтримує заборону на усиновлення українських дітей іноземцями, - Тягнибок

ВО "Свобода" підтримує заборону усиновлення українських дітей іноземцями. В той же час, політична сила не вважає введення такої заборони своїм першочерговим завданням - "Свобода" може повернутися до цього питання після ініціації найбільш насущних законопроектів, що стосуються боротьби з "антиукраїнським режимом". Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив лідер політичної сили Олег Тягнибок, коментуючи законопроект про спрощення процедури усиновлення, внесений до парламенту Президентом Виктором Януковичем.

"Ми і надалі наполягатимемо на забороні усиновлення українських дітей іноземцями", - заявив політик, нагадавши, що такий пункт міститься в програмі його партії.

"Ми переконані, що в умовах глибокої демографічної кризи, і після того, як Україна пережила жахи голодоморів, не можна так легко віддавати іноземцям один з головних скарбів нації - її генофонд", - відзначив Тягнибок.

"Крім того, ми чудово розуміємо: повинно пройти багато років з нормальною владою в Україні, поки наша держава стане здатна контролювати через свої дипломатичні служби умови, в яких проживають за кордоном наші усиновлені іноземцями діти. Сьогодні практично немає ніяких гарантій, що віддана дитина не стане об'єктом уваги чорних трансплантологів", - вважає лідер партії "Свобода".

Тягнибок вважає, що одним з вирішень проблеми сирітства може стати надання дітям-сиротам державної адресної допомоги в розмірі не меншому, ніж розмір прожиткового мінімуму.

Читайте також: Янукович пропонує спростити процедуру усиновлення дітей іноземцями