ua en ru

"Свобода" планує ініціювати посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" в парламенті 7 скликання ініціюватиме внесення змін до законодавства України, зокрема в закон про СБУ, з метою посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства. Про це в ході прес-конференції заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також заявив, що "Свобода" за допомогою "Батьківщини" має намір ініціювати створення комісії в діючому парламенті щодо розслідування порушень на виборах. "Арсеній Яценюк заявив, що не чекатимемо грудня, коли запрацює новий парламент, ми в цьому парламенті за допомогою наших партнерів передаватимемо інформацію, і якщо вдасться створити таку комісію, то, природно, ці дані будуть передані нашим партнерам з ВО "Батьківщина" і озвучені в парламенті. І ця комісія працюватиме", - заявив Тягнибок.

Крім того, Тягнибок не виключає судового заперечування результатів голосування по багатомандатному округу. "Наші представники вивчають це питання. Я не хочу робити голослівних заяв, але відносно заперечення результатів на деяких ділянках і округах - очевидно, так... Ми збираємо поки що матеріал по фактах. Якщо у нас буде фактаж, ми такий матеріал запускатимемо і судитимемося, - заявив лідер партії.

Читайте також: Підсумки виборів 2012 - Україна отримала чергову негативну оцінку від міжнародних спостерігачів