ua en ru

"Свобода" вимагатиме звітів нових міністрів у Раді і протестуватиме проти Табачника

"Свобода" вимагатиме звітів нових міністрів у Верховній Раді, а також влаштовуватиме акції протестів проти міністра освіти і науки Дмитра Табачника. Про це РБК-Україна заявив заступник глави фракції "Свобода" Андрій Мохник.

"Призначення в новому Кабміні показують зміцнення позицій "сім'ї", персонально Президента Януковича. Про це свідчить призначення віце-прем'єром пана Арбузова. При цьому основні фінансово-промислові групи в особі Ахметова і Фірташа зберегли свій вплив, про що свідчать призначення в новому Кабміні Вілкула і Бойка. Але нас більше всього обурює збереження "квоти Москви". А саме те, що за собою посаду міністра освіти зберіг Табачник. Це означає, що політика русифікації буде продовжена", - заявив Мохник.

За його словами, об'єднання Податкової і Митної служб в Міністерство податків і зборів свідчить про те, що влада рішучіше наступатиме на бізнес: "Сама назва "Податків і зборів" це підтверджує. Насмішкою над українцями є призначення Королевської міністром соцполітики. Адже вона провела найдорожчу виборчу кампанію, але не пройшла до парламенту. Ми розглядаємо питання можливої участі в засіданнях Кабміну, щоб контролювати ухвалення рішень. А також активно працюватимемо в рамках проведення годин питань і відповідей до уряду в парламенті. Ми питатимемо з кожного міністра. Також ми проводитимемо акції протесту проти одіозних міністрів, насамперед Табачника, а також інших одіозних фігур".

Читайте також: Список міністрів нового уряду