ua en ru

"Смарт-холдинг" має намір консолідувати кілька ліцензій на нафтогазові активи, - О.Тимофєєв

Група компаній "Смарт-холдинг" не володіє нафтогазовими активами, але розглядає можливість консолідації кількох ліцензій. Про це заявив перший заступник гендиректора з розвитку та управління активами "Смарт-холдингу" Олексій Тимофєєв в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"На сьогоднішній день ми не володіємо такими активами, але розглядаємо можливість консолідації кількох ліцензій. В Україні з близько 450 виданих дозволів на видобуток нафти і газу понад 120 перебувають у приватних руках. Але поки нашу основну увагу зосереджено на Regal Petroleum. Це має бути наш вхід в ринок", - підкреслив О.Тимофєєв.

Крім того, за його словами, компанія розглядає активи як у України, так і в країнах СНД, а також далекому зарубіжжі.

Також топ-менеджер відзначив, що на першому етапі "Смарт-холдинг" планує вкладати переважно власні кошти в розвиток активів.
"На першому етапі ми будемо вкладати переважно власні кошти. Але надалі будемо виходити з вартості фінансового ресурсу, який буде нам доступний через той чи інший інструмент. Це можуть бути банківське фінансування, випуск облігацій та інші інструменти", - сказав О.Тимофєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група компаній "Смарт-холдинг" зробила нову пропозицію про покупку частини акцій британської нафтогазової компанії Regal Petroleum plc за ціною 0,38 фунтів стерлінгів за акцію.

Відповідно до офіційно опублікованого пропозицією, Energees Management готова викупити 70% акцій Regal Petroleum (224 млн 446 тис. 485 акцій) за ціною 0,38 фунтів стерлінгів за акцію. Загальна сума пропозиції оцінена в 85,3 млн фунтів стерлінгів за вказану кількість акцій або 121,8 млн фунтів із розрахунку загальної акціонерного капіталу компанії.

Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" сфокусована на вкладеннях в Україні, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією Групи є 25% міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США.

Головний офіс групи компаній "Смарт-холдинг" розташований в Києві.