ua en ru

"Сітронікс Інформаційні Технології" заявляє про успішне завершення процесу відеотрансляції виборів

АТ "Сітронікс Інформаційні Технології Україна" повідомляє про успішне завершення процесу відеотрансляції виборів народних депутатів у повній відповідності з законом "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012" та технічним завданням проекту. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"Протягом всього дня виборів система стабільно функціонувала, в чому могли переконається журналісти та спостерігачі від політичних партій, стежачи за ходом голосування на найбільшій в Україні відеостіні в ЦВК. За ходом голосування могли стежити всі громадяни України за допомогою порталу vybory2012.gov.ua . Українські та міжнародні спостерігачі відзначили, що реалізація проекту дозволила підвищити прозорість і демократичність виборів", - повідомляє "Сітронікс Інформаційні Технології".

Відзначається також, що трансляція велася з 99% виборчих дільниць, що перевищило технологічні вимоги до проекту. "Як і очікувалося, тільки 1% виборчих дільниць працював в режимі відеофіксації зображення без трансляції, що обумовлено технічною неможливістю підключення даних точок ні до одного виду зв'язку", - повідомляє компанія. Всі записи з камер у високому дозволі будуть зберігатися в Центрі обробки даних протягом року з дня закінчення виборів.

"Предметом нашої особливої ​​гордості є гранично низька кількість різних збоїв: в поодиноких випадках під дією погодних і технологічних факторів виникало короткочасне погіршення якості зображення, проте це не зробило помітного впливу на загальні позитивні результати такого масштабного проекту. Важливим чинником успіху стало створення єдиної служби підтримки всіх операторів, яка була надійним тилом системи, та формування більш 1500 мобільних бригад для оперативного реагування. Відзначу й те, що системи захисту центру обробки даних повністю відбили кілька атак на наш серверний комплекс", - прокоментувала генеральний директор АТ "Сітронікс Інформаційні Технології Україна" Катерина Чала.

За підсумками проведення виборів на 20:00 28 жовтня на порталі vybory2012.gov.ua зареєструвалося 500 тис. користувачів. З початку проведення голосування кількість користувачів зросла майже в 5 разів.