ua en ru

"Сіті" розгромив "Юнайтед", "Наполі" обіграв "Мілан", а "Рома" виграла Римське дербі

"Манчестер Сіті" розгромив вдома "Манчестер Юнайтед", залишивши його в середині таблиці, а "Арсенал" і "Тоттенхем" продовжили ділити першу сходинку. Втративши на розминці Гарета Бейла і пропустивши в дебюті, "Реал" розгромив "Хетафе" - почасти завдяки дублю Кріштіану Роналду. "Наполі" відсвяткував гостьову перемогу над "Міланом" і наздогнав на чолі таблиці "Рому", яка була сильнішою за "Лаціо" у столичному дербі.

"Манчестер Сіті" розгромив вдома "Манчестер Юнайтед", залишивши його в середині таблиці, а "Арсенал" і "Тоттенхем" продовжили ділити першу сходинку. Втративши на розминці Гарета Бейла і пропустивши в дебюті, "Реал" розгромив "Хетафе" - почасти завдяки дублю Кріштіану Роналду. "Наполі" відсвяткував гостьову перемогу над "Міланом" і наздогнав на чолі таблиці "Рому", яка була сильнішою за "Лаціо" у столичному дербі.

Англія

Рахунок у першому манчестерському дербі сезону було відкрито на 16-й хвилині, коли після навісу Александара Коларова з лівого флангу Серхіо Агуеро виграв боротьбу у воротарському. Перед самим відходом на перерву Яя Туре подвоїв перевагу господарів, підставивши коліно після скидки Альваро Негредо.

На 47-й хвилині Негредо знову зробив результативну передачу, здорово поборовшись у штрафному "МЮ" і відпасував від лицьової лінії на Агуеро, який з близької відстані розстріляв ворота Давида де Хеа. Четвертий м'яч у поєдинку на свій рахунок записав Самір Насрі, який відгукнувся на подачу Хесуса Наваса біля дальньої штанги. Ложку дьогтю в бочку меду "Сіті" додав Уейн Руні, який відзначився зі штрафного на останніх хвилинах.

Раніше "Арсенал" обіграв "Сток Сіті" - 3:1. Аарон Ремзі вивів "канонірів" вперед, потім Джефф Кемерон зрівняв рахунок, після чого голами відзначилися Пер Мертесакер і Бакарі Санья. В ногу з лідером як і раніше йде інший представник Лондона, "Тоттенхем", який вирвав перемогу над "Кардіфф Сіті" в кінцівці зустрічі. Єдиний гол у столиці Уельсу забив Пауліна.

Ще в одному матчі "Суонсі" обіграв "Крістал Пелес" (2:0) завдяки голам Мічу і Нетана Дайера.

Іспанія

Дебют Гарета Бейла на "Сантьяго Бернабеу" не відбувся через розтягнення стегна, яке валлієць отримав під час розминки. А на п'ятій хвилині мадридці несподівано опинилися в ролі наздоганяючих - ворота Дієго Лопеса за допомогою рикошету вразив Анхель Лафіта. Пепе незабаром відновив паритет, а Роналду на 33-й хвилині реалізував призначений за гру Мичеля рукою пенальті і вивів господарів вперед. На кінець години відзначився Іско, який замінив Бейла в стартовому складі.

Наприкінці зустрічі Мичель догрався до червоної картки, залишивши гостей вдесятьох. Щоб використати чисельну перевагу, часу у мадридців було небагато, проте Роналду це все-таки зробив. Таким чином, підопічні Карло Анчелотті відсвяткувала четверту перемогу в п'яти стартових турах і повернулися на третє місце.

Тим часом "Валенсія" завдяки дублю Жонаса з рахунком 3:1 взяла гору над "Севільєю", а поєдинки "Бетіс" - "Гранада" і "Сельта" - "Вільяреал" завершилися нульовими нічиїми.

Італія

Здолавши в середині тижня в Лізі чемпіонів УЄФА дортмундську "Боруссію", "Наполі" в неділю здобув четверту перемогу в чотирьох турах серії А. Мігель Бритос вивів гостей вперед вже на шостій хвилині, а незабаром після перерви Гонсало Ігуаїн подвоїв результат.

Потім Пепе Рейна відбив 11-метровий Маріо Балотеллі, який до цього реалізував 21 пенальті поспіль. Нападник збірної Італії свій гол таки забив, але сталося це у доданий час, коли врятувати гру у "Мілана" шансів вже не було.

Чемпіон країни "Ювентус" здобув вольову перемогу над "Вероною". Підопічні Антоніо Конте почали домашній матч не надто впевнено, і на 36-й хвилині Фабріціо Каччаторе вивів гостей вперед. Це, правда, не завадило "старій синьйорі" взяти три очки. Ще в першому таймі Карлос Тевес зрівняв рахунок, а Фернандо Льоренте, що також перейшов в "Юве" минулого літа, забив вирішальний гол. Тим часом у столиці "Рома" обіграла "Лаціо" завдяки голам Федеріко Бальцаретті і Адема Ляйича.

Раніше "Інтер" відправив у ворота "Сассуоло" сім м'ячів, два з яких записав на свій рахунок Дієго Міліто. "Фіорентина", що йде врівень з "Інтером" і "Юве" в двох очках позаду від "Роми", обіграла з рахунком 2:0 "Аталанту". Тут відзначилися Матіас Фернандес і Джузеппе Россі.

В інших матчах "Торіно" здолав з рахунком 2:1 "Болонью", яка догравала вдесятьох, а "Катанія" і "Парма" голів один одному не забивали.

Використані матеріали УЄФА