ua en ru

"Сильна Україна" звернулася в правоохоронні органи за фактом нападів на активістів

Протягом останніх тижнів почастішали випадки побиття і нападів на активістів та агітаторів партії "Сильна Україна", також повсюдно знищуються носії зовнішньої реклами і агітпродукція. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна" не має наміру залишати всі ці випадки без уваги, вимагає ретельного і негайного розслідування всіх інцидентів з агітаторами та активістами партії "Сильна Україна" та покарання винних у відповідності з законом", - наголосили в прес-службі.

В партії нагадали, що інциденти з нападом на активістів "Сильної України" мали місце у Херсоні, Сумах, Чернівцях, Миколаєві.

"В Одесі в ніч на 13 жовтня були пошкоджені або знищені понад 100 білбордів із рекламою партії і кандидатів від "Сильної України", при тому, що жоден об'єкт зовнішньої реклами інших політичних сил, в тому числі, опозиційних, не привернув уваги зловмисників. Тут також зафіксовані випадки нападу на агітаторів з погрозами фізичної розправи у разі продовження агітаційної діяльності", - зазначили в партії.

Також у прес-службі повідомили, що в м. Ізмаїл (Одеська обл.) проти кандидата від партії "Сильна Україна" розгорнута масштабна кампанія. "Так, троє агітаторів за кандидата в народні депутати Урбанського О.І. із застосуванням фізичної сили були викрадені і доставлені в виборчий штаб Дубового О.Ф., де над ними фізично знущалися і примушували відмовитися від співпраці з кандидатом", - повідомили в прес-службі.

Згідно з повідомленням прес-служби, під час участі Урбанського О.І. у суспільно-культурному заході, були порізані шини на автомобілі охоронного агентства, з яким кандидат був змушений укласти договір про надання послуг фізичної охорони кандидата в депутати.
"Усі матеріали з вказаних подій були передані в правоохоронні органи Урбанським А.І. та направлені відповідні звернення в Генеральну прокуратуру і Міністерство внутрішніх справ", - підкреслили в "Сильній Україні".

"Ми переконані, що подібні дії провокаторів спрямовані на розкол суспільства, на розпалювання ворожнечі між прихильниками різних політичних сил. В умовах, коли людей б'ють і принижують лише за їх погляди і сам факт роботи на неугодні кому-небудь партії, говорити про демократію і європейські цінності не доводиться. Мовчання і байдужість влади в цій ситуації - злочинно", - резюмували у "Сильній Україні".