ua en ru

"Шокова терапія" нового Кабміну не обіцяє Україні економічного дива, - Медведчук

Заради заповітних мільярдів МВФ новий уряд готовий на будь-які жертви: Кабмін уже заявив про секвестр бюджету, скорочено витрати на утримання роздутих чиновницьких апаратів, анонсовані торги з продажу дорогих міністерських автомобілі , а сам прем'єр на зустріч з лідерами ЄС у Брюссель демонстративно летів в економі. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Втім, основний тягар проблем представників великого бізнесу не торкнеться, усі впаде на плечі пересічних громадян. Гривня вже давно відправлена ​​у вільне плавання, з травня заплановано підвищення цін на газ для населення на 50% відсотків. У 2014 році не варто чекати підвищення ні прожиткового мінімуму, ні мінімальної зарплати, - стверджує політик, - Якщо хтось забув, то урізання видатків бюджету, проведення пенсійної реформи, підвищення ціни на газ, девальвації гривні вимагав МВФ. Тільки на таких умовах міжнародний фінансовий лихвар може надати Україні кредит".

Медведчук нагадує, що люди на майданах стояли не заради того, щоб відразу опинилися за межею бідності, вони вимагали боротьби з корупцією, проведення реформ.

"Днями Кабмін оприлюднив свою антикризову програму "100 днів, 100 кроків уряду", мабуть, таким чином сподіваючись заспокоїти МВФ і громадськість. Але при більш детальному вивченні з'ясовується, що це черговий популістський документ, в якому не вказано ні строки, ні зобов'язання членів Кабінету Міністрів щодо виконання розробленої програми. Тому шокова терапія нового Кабміну не обіцяє Україні економічного дива, більше того, вона остаточно знищить малий і середній бізнес. А кредит МВФ тільки прискорить цей процес", - підкреслив лідер руху.

Також політик зазначив, що у громадян України немає ілюзій щодо дій нової влади, так як мітингувальники, перекривши вулицю Грушевського, дали зрозуміти, що майдан контролює дії влади і не дозволить надалі проводити антинародну політику.