ua en ru

"Шахтар" знищив "Арсенал", а "Карпати" виграли у Запоріжжі

Донецкий "Шахтер" с невероятным счетом 7:0 обыграл дома "Арсенал". "Карпаты" сумели выиграть в Запорожье 3:1 у "Металлурга". А "Говерла" и "Заря" голов не забили.

Донецький "Шахтар" з неймовірним рахунком 7:0 обіграв вдома "Арсенал". "Карпати" зуміли виграти в Запоріжжі 3:1 у "Металурга". А "Говерла" та "Зоря" голів не забили.

Шахтар - Арсенал 7:0
Голи:
Феррейра (10, 48, 54), Тейшейра (44, 45+1), Едуардо (58), Ісмаїлі (62).

Наставник господарів не побоявся ризикнути випустити 7 нових виконавців у порівняння з поєдинком Ліги Чемпіонів УЄФА проти «Манчестер Юнайтед», і цей вибір виявився цілком виправданим. У киян могло здивувати те, що Максим Шацьких залишився у запасі. Також Юрій Бакалов змушений був поставити голкіпера -дебютанта Георгія Копаліані через травми основних стражів воріт. Матч проходив на не дуже високих швидкостях, що мало б стати певною надією для «Арсенала». Однак вона не виправдалась. Вже один з перших штрафних виконав Бернард, а Факундо Ферейра легко головою відкрив рахунок. Потім суперники вичікували майже до завершення першого тайму, коли двічі поспіль «гірники» забили і зняли всі питання щодо переможця. Алекс Тейшейра протягом 2-х хвилин довів рахунок до «великого». Спочатку він виявився першим на добиванні, а потім завершив влучним ударом з гострого кута індивідуальний прохід.

Зупинятись господарі навіть і не думали, провівши за перші 17 хвилин другого тайму ще 4 голи. Якщо Алекс Тейшейра зупинився на гольовому «дублі, адже у перерві був замінений, то Ферейра мав усі підстави поліпшити індивідуальні показники, і з невеликим інтервалом часу довів справу до хет-трику. Свій другий м'яч він забив здалеку навісним ударом під поперечину, що стало окрасою гри, а потім завершив простріл від Даріо Срни. Згодом провалами у захисті киян користались ще Едуардо та Ісмаїлі. Лише потім «Шахтар» став не таким вимогливим до себе, і рекордного рахунку усіх часів (досі це 9:0) повторено не було. «Арсенал» міг відзначитись лише одного разу, коли Максим Шацьких з двох спроб поспіль не змін переграти Андрія Пятова. Донеччани тепер наздогнали «Дніпро», але підопічні Хуанде Рамоса свій матч 12-го туру ще не зіграли.

Металург З - Карпати 1:3
Голи:
Шевчук, 90+5 - Зеньов, 46, 77, Бартуловіч, 54

Після видовищних ігор «Металурга» з дуетом лідерів ця команда мала продовжувати у тому ж стилі, що напевно могло б принести успіх. Однак господарі були самі не схожі на себе, а «Карпати» провели кращий поєдинок у гостях, роблячи правильні висновки по його ходу. Як наслідок, запоріжці занадто міцно осіли на дні турнірних перегонів, а переможці зустрічі вже забули про недавнє сусідство з цим супротивником. До перерви на полі точилась рівна боротьба, коли трохи більше на чужій половині поля були господарі, тоді як гості мали більш гострі завершення своїх атак. Ані одне, ані інше не було достатнім для голу.

А от другу половину зустрічі «зелено-білі» розпочали рішуче. Вони розвели м'яч з центру поля, заробили кутовий, на подачу якого Сергій Зеньов відгукнувся без жодної опіки захисників - 0:1. «Металург» міг швидко зрівняти рахунок, однак Адольф Тейку пробив зі зручної позиції на трибуни. За це львів'яни покарали суперника, і знову зі «стандарту». Олег Голодюк виконав навіс зі штрафного, а Младен Бартуловіч знову «на другому поверсі» не мав конкурентів - 0:2. Подальший хід подій показав, що запоріжці не готові здійснити подвиг в останні півгодини. Удари по воротах Олександра Ільющенкова частіше за все були невлучними або занадто слабкими. Лише після третього м'яча «Карпат», яким Зеньов завершив контратаку, розпочату Бартуловічем та Євгеном Бохашвілі, підопічні Сергія Пучкова показали, що гідні голу престижу. Леонардо кілька разів був близький до нього, а Андрій Нестеров взявся потужно бити здалеку. У першому випадку стійка врятувала гостей, а у другому Ільющенков відбив м'яч просто на Андрія Шевчука. 1:3 - і фінальний свисток.

Говерла - Зоря 0:0

Тренери під час визначення складів на гру поводили себе цілком логічно. В'ячеслав Грозний не став ламати переможне сполучення виконавців. А от Юрій Вернидуб продовжує перебувати у пошуку: до того ж до бажання знайти кращих виконавців додалась дискваліфікація 2-х гравців. Можливо, саме ця перебудова не пішла гостям на користь, і у першому таймі «Говерла» домінувала на футбольному полі. Брак майстерності під час завершення атак не дозволяв часто вступати у гру Кршевану Сантіні. Але він одного разу навіть пропустив. Втім, арбітр зустрічі Юрій Мосейчук помітив у Сергія Люльки гру рукою під час прийому м'яча. Щоб якось пожвавити дії «Зорі», треба було щось міняти.

І таким кроком став вихід на другий тайм Джаби Ліпартії. Грузин ледь у першій же атаці не створив неприємності господарям, коли в останній момент лише Володимир Єзерський зумів винести м'яч з порожніх воріт. Надовго гостей не вистачило, але гра тепер пішла значно цікавіша. Знову закарпатці не раз наближувались до забитого м'яча, однак переконати у тому, що заслужили на перемогу, не зуміли. Зокрема, Віталій Буяльський та Єзерський мали дуже сприятливі нагоди, та влучними їхні удари не були. За це господарів ледь не покарав Даніло, який підступно закручував м'яч у дальню «дев'ятку», однак хрестовина зіграла за Олександра Надя. На разі нічия не змінила становища учасників матчу.

"Таврія" пропустила безглуздий гол і програла "Ворсклі"

Використані матеріали УПЛ