ua en ru

"Северсталь" має намір об'єднати підприємства "Северсталь-Україна" і "Дніпрометиз"

Російське ВАТ "Северсталь" з 1 листопада 2010 р. об'єднає два своїх українських підприємства на одному виробничому майданчику. Як йдеться в повідомленні компанії, "Северсталь-Україна", збутове підприємство дивізіону "Северсталь Російська Сталь", буде працювати на території "Дніпрометизу" (входить до групи підприємств "Северсталь-метиз"), передає РБК.

Тут для зберігання продукції збутовому підприємству "Сєвєрсталі" буде надано два майданчики для закритого і для відкритого зберігання, загальна площа складської території становитиме 5 тис. кв. м.

"Дніпрометиз" буде надавати "Северсталь-Україна" весь спектр транспортно-логістичних послуг, у тому числі приймання товару на склад, зберігання, навантаження металопрокату споживачам.

Повідомляється, що цей крок покликаний підвищити ефективність бізнесу.

"Таке об'єднання несе в собі значну економічну вигоду", - сказав генеральний директор ТОВ "Северсталь-Україна" Ігор Гуторов, пояснивши, що тепер кошти, які підприємство платить за оренду приміщень, будуть залишатися всередині компанії.

ВАТ "Северсталь" - вертикально інтегрований виробник сталі. Активи компанії знаходяться в Росії, в Україні, в Казахстані, Італії, Франції, Сполучених Штатах Америки та в Африці. Акції компанії торгуються в Російській торговій системі (РТС) і на Лондонській фондовій біржі (LSE). У 2009 р. "Северсталь" скоротила виробництво сталі на 13% - до 16,75 млн т.

ВАТ "Дніпрометиз" - підприємство групи "Северсталь-метиз" - виробник Україні з випуску сталевого дроту, цвяхів, кріплення і сіток.

Продукція використовується в машинобудуванні, будівництві, сільському господарстві, при виконанні ремонтних робіт, у сфері обслуговування та інших сферах діяльності.

ВАТ "Дніпрометиз" увійшло до складу компанії "Северсталь-метиз" (РФ) в лютому 2006 р. "Северсталь-метиз" - група підприємств по випуску металевих виробів, з виробничими майданчиками в Росії, Україні, Італії та Великобританії. На російському ринку "Северсталь-метиз" займає частку в 25%, українською - у 18%, на ринку Великобританії - в 23%.