ua en ru

"Щастя моє" С.Лозниці отримало гран-прі кінофестивалю в Мінську

На XVII міжнародному кінофестивалі «Лістапад-2010», що відбувався від 5 до 12 листопада, гран-прі фестивалю «Золото Лістапада» було присуджено фільмові Сергія Лозниці «Щастя моє» (Україна - Німеччина - Нідерланди), повідомила пресова служба SOTA Cinema Group.

Цього року нагороджуваного головним призом кінофестивалю визначили не глядачі, як раніше, а професійне жюрі під головуванням литовського режисера Шарунаса Бартаса.

В основному конкурсі ігрових картин «Лістапада» боролися 11 фільмів, у створенні яких брали участь 17 країн. Серед них «Аврора» режисера «нової румунської хвилі», каннського призера Крісті Пуйу, російські «Інше небо» Дмитра Мамулії та «Зворотний рух» Андрія Стемпковського, фільм «Східні п'єси» болгарина Камена Кальова тощо.

Нагадаємо, що прем'єра ігрового дебюту Сергія Лозниці «Щастя моє» відбулася в травні 2010 р. на Міжнародному кінофестивалі в Канні. Фільму присуджено приз на російському фестивалі «Кінотавр», гран-прі Міжнародного фестивалю молодого європейського кіно Voices, приз «Срібний абрикос» МКФ у Єревані, приз за кращий сценарій на фестивалі «Кіношок» в Анапі та гран-прі МКФ «Молодість». Національна прем'єра фільму в Україні відбулася 29 жовтня за підтримки Французького культурного центру та компанії Nemiroff.