ua en ru

"Сбербанк Росії" близький до купівлі Volksbanken International за 500-700 млн євро, - джерела

За неофіційними даними, "Сбербанк Росії" близький до купівлі східноєвропейського підрозділу австрійського банку Oesterreichische Volksbanken за 500-700 млн євро. Як повідомили джерела, близькі до переговорів, угоду про покупку "Сбербанком" підрозділу Volksbanken International (VBI) може бути підписана в найближчі два тижні, передає РБК з посиланням на Reuters.

Згідно з інформацією, отриманою від трьох джерел, з угоди буде виключений збитковий бізнес VBI в Румунії, який водночас є найбільшим у групі VBI за розмірами активів.

Минулого місяця у Відень приїжджав глава "Сбербанку" Герман Греф, щоб представити пропозицію за VBI.

Австрійська банківська група Osterreichischen Volksbanken виставила на продаж 51% акцій свого підрозділу Volksbank International (VBI), а також афілійований з ним лізинговий бізнес в грудні 2010 р. Спочатку Volksbanken планував виручити від продажу пакета до 1,8 млрд євро, однак орієнтовна ціна продажу поступово знижувалася. Інформація про інтерес "Сбербанку" до VBI з'явилася на початку 2011 р. У минулому ж місяці джерела повідомили, що "Сбербанк" може заплатити за актив 700-750 млн євро.

У групу VBI входять банки в Словаччині, Чехії, Угорщині, Словенії, Хорватії, Румунії, Боснії і Герцеговині, Сербії, Україні. На кінець 2010 р. сукупні активи цих бізнесів становили 13,7 млрд євро.