ua en ru

"Самопоміч" не підтримає призначення Шокіна, - Соболєв

Фракція "Самопоміч" не підтримає пропозицію Президента України Петра Порошенка про призначення Віктора Шокіна новим генпрокурором України. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив голова парламентського комітету з питань боротьби та протидії корупції, народний депутат з фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні головна тема - генерального прокурора. Дуже добре, що ми досягли відставки генерального прокурора, який не дав результату. У нас був генеральний прокурор, який влаштовував Президента, більшість в парламенті, але не влаштовував суспільство. З часів Майдану у нас уже було два прокурори, які не дали результату. Тепер слово за нами. Давайте не будемо брати гріх на душу і призначати знову прокурора, який не влаштовує суспільство", - заявив він.

Соболєв зазначив, що Шокін, який пропрацював в структурі прокуратури не одне десятиліття, не зможе привнести нові стандарти.

"Тому фракція "Самопоміч" буде голосувати проти Віктора Шокіна. Ми закликаємо колег знайти сильного і порядного прокурора", - додав Соболєв.

Нагадаємо, генеральний прокурор Віталій Ярема подав у відставку в кінці минулого тижня.