ua en ru

Ярема оголосив заступникам про свою відставку

Ярема оголосив заступникам про свою відставку

Генеральний прокурор Віталій Ярема оголосив своїм заступникам про рішення подати у відставку. Про це РБК-Україна заявив заступник генпрокурора Олексій Баганець.

"Я можу підтвердити, що Віталій Ярема нам, заступникам, озвучив, що він збирається йти. І, ніби як, два заступника подали рапорти на звільнення. А чи є указ Президента, я цього не знаю", - заявив Баганець.

Нагадаємо, за даними члена фракції "Блок Петра Порошенко" Сергія Лещенка, виконувати обов'язки генерального прокурора замість Віталія Яреми буде Віктор Шокін.

У Раді за відставку Яреми збирали підписи. Його звинувачували в неефективній роботі, зокрема у відсутності результатів щодо розслідування справ проти колишніх вищих українських чиновників.

Нагадаємо, голова підкомітету з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат з фракції "Батьківщина" Альона Шкрум підтвердила інформацію про заяву про відставку, яку написав генеральний прокурор Віталій Ярема.

Однак голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що не має інформації щодо можливої відставки Віталія Яреми з посади генерального прокурора України.

У свою чергу, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що поки рано звільняти генерального прокурора України Віталія Ярему.