ua en ru

"Самооборона Майдану" увійде до складу регулярних підрозділів

"Самооборона Майдану" буде переформатовано до складу регулярних підрозділів Збройних сил України (ЗСУ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС).

"Самооборона Майдану" буде переформатовано до складу регулярних підрозділів Збройних сил України (ЗСУ) та Міністерства внутрішніх справ (МВС). Відповідний указ №2 опублікував голова Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Парубій у своєму Facebook.

Згідно з повідомленням, відтепер із сотень "самооборони" будуть сформовані батальйони, які будуть діяти в межах областей.

Як пише Парубій, добровольці з "самооборони" увійдуть до складу Національної гвардії України, спеціальні підрозділи по охороні громадського порядку при МВС, в батальйони територіальної оборони при ВСУ.

Серед іншого, згідно з наказом, однією завдань добровольців із "самооборони" стане забезпечення правопорядку в тилах діючих військ.

"Самооборона Майдану" увійде до складу регулярних підрозділів

У той же час, радіо "Свобода" повідомляє, що "переформатування триватиме 10 днів. Згідно з наказом Парубія, всі хто не виконає його, не будуть мати більше ніякого стосунку до "Самооборони"

"На Майдані залишиться сформований з майданівців 11 Територіальний батальйон оборони Києва. Місцем базування буде Український дім", - повідомляє радіо "Свобода".