ua en ru

Росспоживнагляд має намір провести інспекцію підприємств Roshen

Росспоживнагляд має намір провести інспекцію підприємств Roshen. Про це йдеться на сайті Росспоживнагляду.

"Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини повідомляє, що за результатами відбулися 16 серпня 2013 р. переговорів з українською делегацією з питання відновлення постачань на територію Російської Федерації продукції кондитерської корпорації Roshen на першому етапі планується представлення українською стороною пакету документів щодо забезпечення якості та безпеки виробленої продукції від кожного підприємства кондитерської корпорації Roshen, яка перебуває на території України, для проведення їх документарної перевірки", - йдеться в повідомленні відомства.

На другому етапі буде проведено інспектування українських підприємств Roshen для прийняття рішення про постачання її продукції на територію РФ.

Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Присяжнюку направлено лист з пропозицією провести відповідні заходи.

Українською стороною були представлені матеріали з акредитації двох українських лабораторій Наукового центру превентивної токсикології, харчової і хімічної безпеки імені академіка Л.І. Мєдвєдя Міністерства охорони здоров'я України та державного підприємства "Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів" Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

В даний час йде вивчення даних матеріалів з метою визначення компетентності зазначених лабораторій з проведення досліджень кондитерської продукції на її відповідність російському законодавству в сфері якості та безпеки харчових продуктів.