ua en ru

"Роснефть" підписала з Банком розвитку Китаю кредитну угоду на 2 млрд дол

Президент ВАТ "Роснєфть" Ігор Сечин і керівник Банку розвитку Китаю підписали сьогодні в Москві кредитну угоду, згідно з якою китайський банк надасть "Роснєфті" додатково 2 млрд дол. на 25 років.

Документ підписаний в рамках візиту в Росію голови КНР Сі Цзіньпіна в присутності президента РФ Володимира Путіна.

Також, як повідомлялося, "Роснєфть" і державна китайська компанія CNPC підписали меморандум про стратегічну співпрацю в галузі геологорозвідки, видобутку та реалізації вуглеводнів, а також угоду про постачання нафти на умовах передоплати.

У лютому 2009 р. Китай виділив "Роснєфти" і АК "Транснефть" кредит на 25 млрд дол. (у тому числі 15 млрд дол "Роснефти" і 10 млрдє дол "Транснєфті") під експорт нафти в обсязі 15 млн т на рік. У вересні 2010 р. "Роснєфть" і китайська національна нафтова компанія CNPC підписали угоди про підготовку техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) будівництва спільного нафтопереробного заводу в Китаї потужністю 13 млн т і інвестиціями в 5 млрд дол. У планах російської та китайської сторін - створення на території КНР мережі АЗС.

Чистий борг НК "Роснєфть" за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) за 2012 р. виріс на 34,5% і на 31 грудня 2012 р. складе 581 млрд руб.

НК "Роснєфть" належить на 75,16% державному ВАТ "Роснєфтегаз", рештою акцій володіє широке коло інвесторів. До 2015 р. держава планує передати інвесторам до 25% в статутному капіталі компанії. У 2012 р. компанія видобула 125,8 млн т нафти з конденсатом і 16 млрд куб. м газу.

Читайте також: Росія і Китай підписали документи про видобуток і постачання нафти