ua en ru

"Росатом" вирішив переоцінити операцію з придбання австралійської Mantra Resources за 1,2 млрд дол

Аварія на японській АЕС "Фукусіма-1" призвела до обвалу котирувань уранодобувних компаній. "Росатом" вирішив переоцінити операцію з придбання австралійської уранодобувної компанії Mantra Resources, оскільки зараз її капіталізація майже вдвічі менше тієї суми, яку обіцяли заплатити росіяни, пише РБК daily.
В кінці минулого року "дочка" "Росатому" "Атомредметзолото" (АРМЗ) заявила про намір купити Mantra Resources за 1,2 млрд дол. Основний актив Mantra - урановий проект "Мкужу Рівер" в Танзанії із запасами в 39 тис. т урану. Компанія володіє ліцензіями також на геологорозвідку ряду інших родовищ Танзанії, а також родовищ у Мозамбіку.
Операцію планувалося закрити до травня 2011 р. Але вчора АРМЗ заявила, що має намір переглянути умови покупки Mantra, не пояснивши, які саме параметри угоди можуть бути скориговані.
"Серія серйозних подій на японській атомній електростанції в Фукусімі, ймовірно, зробить істотний негативний вплив на бізнес, результати діяльності, активи або зобов'язання, фінансовий стан та перспективи Mantra", - заявили в російській уранодобувної компанії.