ua en ru

"Райз" стане оператором логістики, механізації та елеваторної групи в Ukrlandfarming

ПАТ "Компанія "Райз" стає єдиним оператором логістичних і елеваторних потужностей в агрохолдингу Ukrlandfarming. 14 червня акціонерами було прийнято рішення збільшити статутний капітал ПАТ "Компанія "Райз" на 9,2 млрд грн (1,14 млрд дол.), що дозволить упорядкувати фінансування існуючих та нових проектів компанії, повідомив глава ради директорів компанії Ukrlandfarming Олег Бахматюк.

За його словами, в результаті додемісії в структурі власників ПАТ "Компанія "Райз" не з'являться сторонні акціонери. Навпаки, Ukrlandfarming, який володіє 99,72% акцій компанії, очікує поліпшення оперативного управління бізнесом.

"Ми вже вклали близько 700 млн дол. у будівництво елеваторних потужностей, закупівлю техніки, модернізацію насіннєвих заводів. Ще близько 3,5-4 млрд грн ми плануємо вкласти в найближчі 2 роки для збільшення елеваторного потужностей на 2,1 млн тонн одноразового зберігання. Фактично ці 700 млн дол. були внесені структурами групи компаній Ukrlandfarming, а "Райз" на сьогоднішній день є кінцевим покупцем цих активів. Для впорядкування системи фінансування і розрахунків групи ці підприємства стануть акціонерами компанія "Райз". Це абсолютно не спричинить змін у структурі акціонерного капіталу", - пояснив Бахматюк.

Як зазначив глава Ukrlandfarming, основний акцент у цьому році був зроблений на будівництві нових елеваторів у Полтавській, Сумській та Рівненській областях загальною потужністю 1,2 млн тонн одноразового зберігання.
"Ці ємності стали одними з найбільших в Україні, і Європі, що дозволило групі істотно посилити свої позиції в сегменті аграрної логістики. У них вже інвестовано понад 400 млн дол.", - повідомив Бахматюк.

Аналогічні нові проекти компанія планує реалізувати в 11 регіонах України в наступні два роки.

Бахматюк додав, що цей випуск акцій є закритим і буде викуплений іншими компаніями групи Ukrlandfarming.