ua en ru

"Призові паралімпійських чемпіонів будуть такими ж, як і у олімпійців", - Тігіпко

Призові паралімпійських чемпіонів будуть такими ж, як і у олімпійців. Про це в інтерв'ю BBC Україна заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Зокрема, коментуючи твердження президента Паралімпійського комітету Валерія Сушкевича про те, що олімпійцям призові підняли до 125 тис. дол., а паралімпійцям - не підняли, Тігіпко зазначив: "Олімпійцям піднімали, буквально, тільки-тільки. Тиждень тому практично. Там вийшло, що двічі піднімали, тому що ще додали невеликі цифри. Тому думаю, що просто часу не вистачило. Дійсно, у нас зараз чемпіон Паралімпійських ігор отримує 700 тис. грн, а чемпіон Олімпійських ігор - 125 тис. дол. Тому тут є нерівність, і я думаю, що це треба поправити".

Віце-прем'єр зазначив, що в понеділок це питання буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів. "Ми спробуємо швидко це виправити. Я от зараз практично буду повертатися до Києва. Я думаю, що вже в понеділок ми це будемо обговорювати на засіданні Кабінету міністрів", - сказав Тігіпко.

"Я вважаю, що це треба робити, тому що, хоча паралімпійці і розігрують більшу кількість нагород порівняно з олімпійськими змаганнями, я вважаю, що стимули повинні залишатися для всіх однакові", - додав віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше Україна збільшила нагороди чемпіонам Олімпійських ігор зі 100 до 125 тис. дол.