ua en ru

"Правий сектор" заявляє, що не збирається захоплювати Києво-Печерську лавру

"Правий сектор" заявляє, що не збирається захоплювати Києво-Печерську лавру. Про це сказав офіційний речник Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко.

"Правий сектор" заявляє, що не збирається захоплювати Києво-Печерську лавру. Про це сказав офіційний речник Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко. Інформацію про облогу РБК-Україна підтвердили в Сумській єпархії, де оголошено збір парафіян на підтримку Лаври.

"Ситуація навколо Києво-Печерської Лаври напружена, але стабільна .Уже кілька годин ЗМІ поширюють інформацію про захоплення Лаври. Але ситуація зараз така: Є заклики "не допустити вивезення до Москви лаврських святинь". У Лаврі є "Самооборона Майдану", яка перевіряє машини на виїзд, і запевняє, що її завдання - забезпечення порядку і запобігання провокацій. Біля Лаври є люди, але вони не агресивні. "Правий сектор" заявив, що нічого захоплювати не збирається. У Лавру приїжджають вікарні єпископи , духовенство та віруючі . На місці Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній. Ніяких сутичок, але постійне нагнітання в ЗМІ", - заявив він.

"Під час вечірнього богослужіння ввечері в суботу, 22 лютого, поширилася інформація про несанкціонований вивіз майна з Києво-Печерської Лаври. Ці чутки не мають під собою підстави. Життєдіяльність монастиря продовжується в звичайному режимі. На території, прилеглій до Лаврі, знаходяться загони самооборони, які перевіряють транспорт на предмет наявності в ньому церковних цінностей", - повідомляє редакція сайту www.lavra.ua на сайті Кдаіс.

"Правий сектор" на сторінці "Вконтакті" опублікував офіційну заяву, в якому заявляє, що не планує атаки на храми УПЦ МП.

"Антиукраїнські сили не припиняють своїх провокацій, спрямованих на нагнітання паніки та поширення розколу в суспільстві. Усвідомлюючи, що несприйняття режиму Януковича об'єднало абсолютна більшість громадян України, ці сили намагаються піднімати хоч якісь питання, змогли б їх (громадян) роз'єднати. Зокрема, масово ходять чутки про те, що "Правий сектор" намагається штурмоват Києво-Печерську лавру, а також планує атаки на інші храми УПЦ МП по території всієї України .Информационная служба "Правого сектора" відповідально заявляє, що такі атаки не плануються і всі подібні заяви є нічим іншим, як провокацією" - йдеться в заяві.

"Отці з лаври сказали, що ніхто їх не захоплює, вони з бійцями спілкувалися цілком нормально. Єдине, про що сказали ченці - нібито пройшов слух, що лавру хочуть завтра передати КП і тому біля входів в монастир знаходиться самооборона. Але самі ченці ставляться до цього дуже спокійно: „Це будинок Божої Матері, що все буде так, як скаже Вона", - написав журналіст Владислав Головін.

"Правий сектор" заявляє, що не збирається захоплювати Києво-Печерську лавру