ua en ru

"Правий сектор" звинуватили в грабіжництві

ТОВ "Спорт- тур" заявляє, що після відходу "Правого сектора" з "Ведмежої діброви", з комплексу зникли старовинні ікони, колекція картин, особисті речі і предмети побуту. Про це йдеться в заяві ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", якій належить даний комплекс на правах приватної власності.

У компанії заявили, що 27 березня в "Ведмежій діброві", після того як територію комплексу покинув "Правий сектор", проводилися слідчі дії, працює слідча комісія Міністерства внутрішніх справ.

"Як встановлено в ході слідчих дій правоохоронними органами, частина майна, яке знаходилося на території комплексу, було вкрадене. При цьому збитки, завдані внаслідок розкрадання, досить великі, оскільки серед вкраденого є твори старовинного і сучасного мистецтва. Зокрема, викрадена колекція з 28 картин закарпатських художників, велика частина яких належить пензлю Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделлі; 6 старовинних іко , особисті речі і предмети побуту. Частина меблів і начиння пошкоджені і розбиті, а з комп'ютерів викрадені носії інформації", - йдеться в заяві ТОВ "Спорт-тур".

У компанії назвали очевидним той факт, що крадіжка була здійснена внаслідок незаконних дій радикального угруповання "Правий сектор", яке 23 березня захопило "Ведмежу діброву".

Компанія "Спорт- тур" вже заявляла, що комплекс для відпочинку був побудований виключно за приватні гроші і ніколи не перебував ні в державній, ні в муніципальній власності.

Захоплення комплексу власник вважає спробою заховати за "революційною риторикою" незаконні наміри і помстою за принципову громадянську позицію відомому українському політику Віктору Медведчуку, структурі якого належить комплекс.