ua en ru

"Правий сектор" не надсилав своїх активістів до Росії, - Ярош

"Це черговий путінський фейк. "Правий сектор" на даний момент не направляв до Росії людей ані для розвідувальної, ані для диверсійної діяльності", - запевнив Ярош.

Рух "Правий сектор" не надсилав своїх активістів до Росії. Про це на прес-конференції заявив лідер руху Дмитро Ярош, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що це черговий путінський фейк. "Правий сектор" на даний момент не направляв до Росії людей ані для розвідувальної, ані для диверсійної діяльності. На даний момент наші активісти не доповідали, що хтось із наших побратимів там, у Росії, затриманий", - заявив Ярош.

Нагадаємо, 3 квітня російський телеканал НТВ повідомив, що спецслужби РФ затримали 25 громадян України, серед яких три активісти руху "Правий сектор", за підозрою в підготовці диверсій у семи регіонах Росії. У ФСБ, за інформацією російських ЗМІ, цю інформацію підтвердили. "Правий сектор" заперечує затримання своїх активістів у РФ.

Як повідомлялося, в МЗС України перевіряють інформацію про затримання 25 громадян України в Росії за підозрою в підготовці терактів у семи областях РФ.

За даними ФСБ, теракти готувалися в період із 14 по 16 березня в Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловській, Бєлгородській областях, у Республіках Калмикія і Татарстан. Також повідомляється, нібито затримані підтвердили, що отримували інструкції від представників Служби безпеки України. Стосовно затриманих проводиться дізнання і попереднє слідство.