ua en ru

"Правий сектор" не доповідав МВС або Генштабу про вихід з донецького аеропорту, - Геращенко

"Правий сектор" не доповідав МВС або Генштабу про вихід з донецького аеропорту, - Геращенко

"Правий сектор" не повідомляє Міністерству внутрішніх справ або Генеральному штабу про причини виходу своїх підрозділів з донецького аеропорту. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ, новообраний народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко в ефірі програми "Час. Підсумки дня" на "5 каналі".

"Підрозділи "Правого сектора" взагалі є добровольчими партизанськими загонами. Тому вони не доповідають МВС або Генштабу, я так думаю, про те, чому вони прийшли або чому вони пішли. Думаю, вони координують свої дії з тими підрозділами, які знаходяться на місці. У МВС вони не доповідають про те, хто куди зайшов", - зазначив Геращенко.

Радник глави МВС вважає, що суспільство має розуміти, навіщо потрібно обороняти аеропорт.

"Чи не вийде так, що після того ареола легенди, яким дійсно є аеропорт, Путін дасть наказ зрівняти його із землею, наприклад, з використанням тих же важких мінометів "Тюльпан", у яких одна міна важить 160 кг... Якщо донецький аеропорт потрібний як плацдарм для нанесення подальших ударів по бойовиках, то його треба тримати. Якщо це буде випадок, при якому Путін дасть наказ і туди кинуть 3 тис. російських військових, оточать наших хлопців, влаштують там ще один Іловайськ, тільки розміром поменше - це інше питання", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, як повідомлялося, бійців "Правого сектора" виводять з донецького аеропорту.