ua en ru

Російський "Перший канал" просить Україну відновити ретрансляцію російських каналів

Російський "Перший канал" просить Україну відновити ретрансляцію російських каналів, припинену напередодні Київським окружним адміністративним судом.

Російський "Перший канал" просить Україну відновити ретрансляцію російських каналів, припинену напередодні Київським окружним адміністративним судом. Про це йдеться в заяві генерального директора "Першого каналу" Костянтина Ернста.

"Це рішення суперечить нормам міжнародного права та інтересам абонента", - сказано в заяві.

Він нагадав, що в 2007 р. була створена спеціальна версія каналу, яка адаптована до українських законів і враховує інтереси численних глядачів, у тому числі мають різні точки зору на події в Україні.

"Ми вдячні партнерам, які всупереч особистим політичним пристрастям і зовнішньому тиску виконують договірні зобов'язання і забезпечують глядачам можливість дивитися улюблені програми, фільми та серіали. Разом з тим шкодуємо, що оператори опинилися в ситуації, коли відключення телеканалу підриває основи всього телевізійного ринку", - сказано в заяві Ернста, який готовий викласти позицію "Першого каналу" у відкритому суді, надавши необхідні документи та записи ефіру.