ua en ru

"Ощадбанк" отримав другий транш від ЄІБ в розмірі 66 млн євро

Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" отримало другий транш від Європейського інвестиційного банку у розмірі 66 млн євро на підтримку малого і середнього бізнесу.

Публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" отримало другий транш від Європейського інвестиційного банку у розмірі 66 млн євро на підтримку малого і середнього бізнесу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Ощадбанку".

"Розмір траншу - 66 млн. євро терміном на 10 років. Перед цим був перший транш - 89,5 млн дол. США. Всього в рамках угоди між Ощадбанком та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) на підтримку малого та середнього бізнесу в Україні відкрита кредитна лінія об'ємом 220 млн. євро. Угода була підписана 30 грудня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Кошти кредитної лінії від ЄІБ направляються на середньо - та довгострокове фінансування проектів тих клієнтів "Ощадбанку", які відповідають вимогам ЄІБ.

"Зокрема, це повинні бути приватні підприємства малого і середнього бізнесу (за класифікацією ЄІБ - підприємства з чисельністю працівників до 250 осіб) і компанії середньої капіталізації (з кількістю співробітників від 250 до 3000 осіб)", - повідомили в "Ощадбанку".

При цьому допускається, що близько 30% кредитної лінії може бути спрямовано на фінансування приватних компаній, які не потрапляють у вищезгадані категорії, однак проекти яких відповідають пріоритетам ЄІБ.

"Ці пріоритети в першу чергу пов'язані з розвитком приватного сектора, соціально-економічної інфраструктури, включаючи транспорт, енергоефективність та відновлювальні джерела енергії, захист навколишнього середовища, інформаційні технології і засоби зв'язку, пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптацію до них", - йдеться в повідомленні.