ua en ru

"Ощадбанк" та "Укрексімбанк" повинні до 10 грудня 2010 р. забезпечити кредитування по програмі будівництва на суму 625 млн грн

ВАТ "Ощадбанк" та "Укрексімбанк" повинні до 10 грудня 2010 р. забезпечити надання кредиту рефінансування для реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на період 2010 р. обсягом 625 млн грн під 10% річних, виходячи з Плану заходів на 2010 рік з добудови об'єктів незавершеного житлового будівництва та стимулювання споживачів до придбання цих об'єктів. Про це йшлося на засіданні робочої групи під головуванням віце-прем'єр-міністра України Віктора Тихонова, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Робочою групою також поставлено завдання перед Мінфіном, Мінрегіонбудом, Мінекономіки, ВАТ "Ощадбанк", "Укрексімбанк" та іншими державними банками, ДІУ і Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву забезпечити розроблення механізму кредитування фізичних осіб, які беруть участь у реалізації Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр.

В планах також спрямувати не менше 15% прибутків державних банків на кредитування фізичних осіб відповідно до зазначеної програми.

На сьогодні в Україні введено в експлуатацію 34 тис. 690 об'єктів житлового будівництва загальною площею 7 млн 466 тис. кв. м.