ua en ru

"Оболонь" збільшила в 2012 р. виробництво пива на 1,8% - до 89,5 млн дал

Корпорація "Оболонь" збільшила виробництво пива в минулому році на 1,8% в порівнянні з 2011 р. - до 89,5 млн дал. Як повідомляє прес-служба компанії, в 2012 р. всього в Україні випуск пива скоротився на 1,5%, до 300,5 млн дал. "У числі факторів, які стримували зростання ринку в 2012 р., - збільшення збору на розвиток хмелярства, підвищення ставки акцизу на пиво, зростання цін на сировину і Енергоресурс і загальне зниження купівельної спроможності населення", - зазначають в корпорації.

Водночас президент корпорації "Оболонь" Олександр Слободян зазначив, що зростання виробництва в компанії став можливий завдяки невеликому збільшенню експорту внаслідок зняття обмежень на поставки пива до Білорусі, а також відкриттю нових ринків збуту у восьми країнах.

Всього, за даними корпорації, обсяг поставок українського пива на зовнішні ринки в 2012 р. склав 31,5 млн дал.

АТ "Оболонь" займається виробництвом напоїв. До складу корпорації входять головний завод у Києві та 9 підприємств у регіонах. Основні бренди корпорації: "Оболонь", Zlata Praha, Hike Premium, Zibert, "Десант", "Живчик", "Прозора", "Оболонська".

Читайте також: Україна відновлює експорт пива в Білорусь