ua en ru

"Оболонь" звернулася до Клюєва з проханням захистити інтереси українських виробників пива на білоруському ринку

Корпорація "Оболонь" 20 жовтня 2011 р. звернулася з заявою до першого віце-прем'єр-міністру Андрія Клюєва з проханням про захист інтересів українських виробників пива на білоруському ринку, повідомляє прес-служба корпорації.
Нагадаємо, що з грудня 2010 р. вступила в дію постанова уряду Білорусі №18-60 від 21 грудня 2010 р. про ліцензування імпорту пива з України, що збільшує мінімальні ціни на пиво. Внаслідок цього відпускні ціни на продукцію українських пивоварів збільшились у 1,5 рази.
"Найбільш прикро, що таке ліцензування та встановлення мінімальних відпускних цін, збільшених у півтора рази, застосовується тільки до пива виробництва України. Внаслідок цього, продукція нашого підприємства на ринку Білорусі стала неконкурентоспроможною з аналогами як білоруських так і всіх інших закордонних виробників", - повідомляє Сергій Кравець, директор із зовнішньо-економічних питань корпорації "Оболонь", і додає - "Даний крок свідомо спрямований на скорочення обсягів продажів саме українського пива. Корпорація "Оболонь" несе значні збитки від протекціоністських мір білоруського уряду."
Причиною звернення до уряду України із відповідною заявою, стало те, що неодноразові звернення до уряду Білорусі не принесли жодних результатів. Саме тому, "Оболонь" ініціює звернення до українського уряду. Також, на підставі вище викладеного та згідно Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність", корпорація просить уряд ініціювати розслідування щодо дискримінаційних дій з боку Республіки Білорусь відносно українських виробників пива, йдеться у повідомленні корпорації.